top of page

Over Alphilia

Alphilia, de Alphense Vereniging van Postzegel Verzamelaars, heeft ten doel het verzamelen van postzegels en poststukken te bevorderen in de ruimste zin.

Posthoorn

Het logo van de vereniging is een Posthoorn.
 

Maandelijkse bijeenkomst

Er wordt maandelijks een bijeenkomst gehouden waar leden en belangstellenden informatie kunnen inwinnen. Dit kan zijn kennis opdoen van perforaties van zegels, tandingen, uitgegeven postzegelboekjes, eerste dag enveloppen en thematisch verzamelen.Meestal is er ook een handelaar aanwezig, waar de nieuwe uitgiften kunnen worden gekocht of de aanvullingsbladen voor de verzameling. Ook andere benodigdheden als een catalogus kunnen hier worden aangeschaft.
Ook als niet-lid bent u van harte welkom.

Veiling

De Alphense postzegelvereniging heeft elke even maand tijdens de maandelijkse bijeenkomsten een zogeheten wilde veiling waarbij de leden op de avond zelf materiaal in kunnen brengen dat diezelfde avond wordt geveild. Ook is er een verloting, de prijzen bestaan voornamelijk uit postzegels of stockboeken. Er is genoeg gelegenheid om met mede verzamelaars te praten over het verzamelen van zegels en kennis op te doen.

De maandelijkse bijeenkomsten zijn in het algemeen op de 2e maandagavond van de maand in het
wijkcentrum Swaenswijk, Jongkindt Coninckstraat 2b in Alphen a/d Rijn.
Indien deze maandag op een feestdag valt dan wordt het de 3e maandag van de maand.

beurs.jpg

                   Alphilia

bottom of page