top of page

2 januari 2024

Op 2 januari 2024 geeft PostNL Beleef de natuur - vogels Bonaire uit, een vel met 10 postzegels in 10 verschillende ontwerpen. Op de postzegels staat de waardeaanduiding 1 voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De prijs voor een vel met 10 postzegels is € 10,90.

Het postzegelvel over de vogels van Bonaire maakt deel uit van de meerjarige serie Beleef de natuur die in 2024-2026 is gewijd aan Caribisch Nederland. In de serie komen ieder jaar 4 postzegelvellen uit, met elk 10 verschillende postzegels. Op de postzegels zijn planten en dieren afgebeeld die voorkomen in dit deel van Nederland. De eilanden in dit gebied kennen met duizenden soorten planten en dieren een voor Nederlandse begrippen ongekende biodiversiteit.

In 2024 wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan de vogels, de vlinders, de onderwaterwereld en de flora van het eiland Bonaire. Op Beleef de natuur - vogels Bonaire is de hoofdrol weggelegd voor de kuifcaracara, roodpootgent, mangrovezanger, Chileense kievit, oranje troepiaal, Caribische rode flamingo, rode ibis, geelvleugelamazone, Amerikaanse fregatvogel en muskietkolibrie.

                                      

                                                                                               Postzegelvel                                                                

                        

 

 

 

 

 

                            Postzegelmapje 680A                                                                                 Postzegelmapje 680B

 

                                 Terug naar nieuwe uitgiften    

vogels bonaire.jpg
OIP (1).jpg
Natuur vogels 1.jpg
Natuur vogels 2.jpg

                   Alphilia

bottom of page